Monday, February 14, 2011

The Time Traveler’s Wife

filem ini diapdaptasi kan dari sebuah novel yang ditulis oleh penulis america Audrey Niffenegger pada tahun 2003,

filem ini mengisahkan tentang cinta seorang lelaki yang ade ginetic disorder yang membuatkan dia akan mengembara ke suatu masa lampau atau masa akan datang, tanpa boleh dikawal.

filem ini bermula dengan cerita Henry DeTamble (eric bana ) didalam kereta bersama ibunya sambil menyanyi, sedang asyik menyanyi kereta tersebut mngalami kemalangan yang dasyat, ibunya terperangkap didalam kerata manakala henry dapat diselamatkan semasa kecil.

pada mulanya penonton akan tertanya2 siapa yang menyelamatkan ??? kenapa henry menyelamatkan henry ???. plot cerita pada permulaan banyak mengisahkan tentang henry dan keistimewaannya yang boleh mengembara ke masa hadapan dan kembali ke masa silam.

plot filem ini seterusnya mengisahkan bagaimana henry berjumpa dengan clare, gadis kecil yang henry jumpa semasa mengembara.

adegan2 menarik dalam filem ini,

1) adegan dimana henry hilang semasa hari perkahwinan dia dengan clare

2) adegan paling sedih semasa ending.. clare berlari2 mendapatkan henry yang telah mati. (kalau mse kecik2 dlu ak suke part titatic atas kapal tue) tapi selepas tengok filem ini, mesti korang akan ingat scene2 ni

4.5 bintang patut diberikan kepada filem ini, dengan suntingan filem yang tersusun.. background filem yang menarik, rasenyer ini filem romantik yang baik pada tahun 2009

0 comments:

Post a Comment

 
...mY jourNey... @ennizam