Saturday, December 29, 2012

Barang Baby

~...dAdDY & muMIE TO bE...~

insyaallah tahun depan kitrg akan menyambut kelahiran baby..

so persediaan tue kne la bwat kn, so awal2 lagi kitrg da beli brg baby sket2, umm byk rupernyerr barg baby yg kne beli... seyes mmg ak xtau ape benda pon..yang ak tau pempers ngan susu baby jek la,

benda2 yang xpernah terpikir akan beli mcm BreastPum la, botol susu nk simpan susu la.. ummm standard la kalau beli yang botol susu biase.. tapi ni kne beli yang stock nk simpan susu ibu..



 
tgk dlm gmb tue.... sampai nk lepak kat sofa pon xbuleh....
barang ni kebanyakan xbeli setempat....
 
alau ikutkn peratus tempat beli...
 
1)Manjaku 10%
2) OBW (One Baby World) - 40%
3)Expo Brg Baby-30%
4)Sponser - 10% -)
5) lain2 tempat - 10%
 
tah la..tp aku rse Mumie die excited sgt nk beli brg2 ni... bygkn la.. baru 3 bulan pegnant separuh brg da beli, alasan die... nti da sarat mengandung susah nk berjalan g beli brg..huh.. tgk skg perut da 6 bulan lebih... rileks jek merayap lg...
 
 
 

hari kristmas 2012...

Hari kristmas...

seumur hidup ak, ak xpenah hias untuk bwat sambutan kristmas...
umm kalau kita taksub sgt rsenyer leh bwak kepada berdosa kn...:p so ak wat benda ni just suke2 ngan budak2 opis..kida..n sumadhi... diorg plan nk wat sket hiasan kat sudut opis ni, diorg kata mmg tiap2 taun bwat benda ni

kitrg bertiga hias satu sudut dan wat bentuk pokok krismas kat tepi dinding,,:-p mmg best jgk...

so lepas hias plak.. masing2 kena cabut undi n beli hadiah..minimum Rm20 untuk tukar2 hadiah...

so lepas cabut undi ak dapat plak ast manager punyer name.. ak nyer head. Ms MArilyn..:-)

xtau la nk bg pe... so mse jalan2 cuti 25hb, ak singgah sat kat daiso..jumpe satu kotak ni.... kotak merah mmg cntk n nampak cam mahal la tp berharga 5 ringgit n beli pewangi berharga 5ringgit jgk.. so total 10 ringgit.. jimat...:-p

ok la tue.. tp keesokn hari ak tgk kat opis, hadiah diorg sume gempak2... ala malu plak nk letak hadiah ak.
so berbekalkan keikhlasan yang bharga 10 ringgit ak letak je lah.. janji ikhlas..:-p so settle hadiah kristmas... so ni pengalaman manis ak kat Opis ni..

kami

 
`~     kAmi    ~`
 
 
ni gambar kami 3 beradik,
ak yang sulong dan ade seorang adik lelaki dan seorang adik perempuan...
ni gambar mse ak darjah 5 kalau, :-) gelap kn...ikutkn  kitorang bukan lah dari keluarga yang senang, tapi suma nyer cukup bg kami sekeluarga, takde yang kurang, alhamdulillah..

mak ngan ayah orang berniaga, so kami adik beradik mmg rapat sbb hari2 masing2 da tugas masing... biase tugas2 kitrg mse kecik dlu..

1) mesin cili kering (2kg)
2) potong bawang besar/putih/ kecik 2kg
3) g kedai brg beli kelapa dan brg2 masak lain
4) kupik kerang (buang kulit, seyes shittt mmg byk 1 besen kut)

so setiap hari nie task2 yang kitrg kne buat... mmg kadang2 slalu la bergaduh..
sape yang dapat kupik kerang tue mmg malang la hari die,

seyes mmg ak ak xsuke kupek kerang so biase lepas magrib.. ak cepat2 amik bawang2 ngan lapik, n pisau lepak depan tv sambil potong bawang..hahhaha so nasib la spe yang kne bwat benda lain tue... ak xsuke mesin cili sbb kena mesin kat dapur..lagipn byk... kupik kerang ngan mesin cili mmg stok kne bwat kat dapur, mak marah kalau buat kat depan tv...mse dlu slalu ak anggap benda2 ni beban, nape la mak xwat sendiri... ak slalu bengang, n slalu bengang, bengang dan bengang... lame2 baru ak sedar2.. xsusah pon benda tue sume... kalau nk dibanding pe y fmly kita wat untuk kita....

lepas subuh smpi la magrib... mak ngan ayah xde kat rumah.. diorg berniaga, gerai mkn... so mmg pandai2 kitrg adik beradikk... bila ingt benda ni sume ak bersyukur pe yang ak ade skg. motor dalam gambar ni byk berjasa pada kami sekeluarga tp da kne jual sbb mse tue ekonomi xok sgtkn... biase la ayah, ayah jenis la beli brg exple cam kreta, umah or benda lain.. die akan pikir harga bila jual balik... seyes... lepas jek bayar benda tue die akan bajet bila nk jual balik benda tue,:-p << mmg ak rse negative sifat cmtue, tp best jgk..pkai pe benda ...then jual balik... adik ak yg pompuan dlm gmb ni.. mmg kaki dangdut glerr... seyes..radio lg mahal dr tv, tv pon kecik jek.. sbb adik suke karoake n ayah belikn radio, radio aiwa (kalau xsalah la mse tue..)

adik yg pmpuan ni nme die Ain.. mmg slalu juara pertandingan menyanyi kat skolah... dr darjah 2 smpi la abs skolah rendah mmg die tiap2 taun no 1, xpon no 2..

adik yg lelaki ni.. boboi, dr kecik ak panggil die bangla.. sbb muke die cm bangla... kat skola die jenis y senyap jek... jenis baik sokmo... slalu nanges...

ak lak dlu seyes mmg jenis y nakal glerrrrr... + kejammm..:-p tp hormat org tua.

nti ak upload gmb kitrg skg...

Friday, December 28, 2012

up

next travel...2014??

.... rse mcm dah lame tak pergi travel, :-p bila lah lagi nk pergi, yang penting tahun 2014 ak akan pastikan akan Pergi PulAU PAlawAN...kat Filiphine... bile tgk gmb beg ni, mmg excited gle nk pegi,
 
...mY jourNey... @ennizam