Tuesday, June 18, 2013

Syakira bergaya dengan topi bunga2.

so hari ni baru dapat amik gambar syakira dengan topi bunga2 die, walaupon topi bunga2 die ketat sikit :-)
mase amik gambar ni die kurang sihat.


DRopBOx

Bagaimana nak share picture lebih mudah.????

so kat sini penggunaan Dropbox memang senang sangat, kalau cable phone lupe nk bawak or hilang, senang je nk upload gambar dari phone or laptop to FACEBOOK, EmaiL ker, blog ker...

so bila semua file dah ade dlm dropbox.. just pilih untuk share...


ni exmple link. gmb2 syakira dlm dropbox. :-) GAMBAR BAM BAM 

lepas upload semua gambar, kita create satu album kat dropbox untuk share.. so senang... tapi kena hati sebab bila amik gambar jek dr hp, terus gmb tu akan masuk ke Dropbox. pastikan folder camera phone anda bukan untuk di share ok...





Tuesday, June 4, 2013

Ibu


Setiap deras degupan jantungku
Engkau mampu merasanya
Ketika aku:
Sedih
Gembira
Gelisah
Naluri ibumu
Bagaikan sebati dalam diriku

Ketika aku sedih
Kaulah ubat kepada duka laraku
Menceriakan dan menghakis
Perasaan yang melunturkan
Semangatku

Ketika aku gembira
Engkau juga turut berkongsi
Kegembiraan yang menyinari saat
Aku hidup di muka bumi ini
Sebagai manusia

Pabila gelisah menyelubungi jiwaku
Engkau masih bersamaku
Menolong menyelesaikan
Masalah yang tak sudah-sudah mengusutkan
Perjalanan hidupku

Ibu
Selagi hayat dikandung badan
Aku akan sentiasa mendampingimu
Membelai dan menjagamu hingga ke hari tua

Ibu
Aku tahu kasih sayang yang kucurahkan kepadamu
Tak setanding kasih sayang ibu kepada anaknya
Namun, terimalah keikhklasanku
Untuk menyayangi
Insan yang mulia ini

Monday, June 3, 2013

Profil Syakira

Nama: Nurul Zara Syakira Bte Mohd Afzanizam
Umur: 2bulan 14 hari
Tempat Lahir: Hospital Serdang
Tarikh Lahir: 20/03/2013
berat: 5kg
hobi: minum susu, gigit jari, senyum
nama manja: bambam

 
...mY jourNey... @ennizam