Thursday, August 29, 2013

MESSAGE TO TIME TRAVELLER


Wednesday, August 28, 2013

Tomyam daddy




hari ni teringin giler nk mkn tomyam, seyes shit kalau beli kat kedai mmg xkn puas la la mkn.. sebab rase teringin nak mkn puas2 n nak mkn banyak2. huh... so syakira ngan mummy die xbalik lagi.. 

so ptg ni lepas bangun tdo agak2 da puas tu, ak g la pekan semenyih agak kurg dekat dr rumah..nk cari ayam n sket barang2 nk wat tomyam... n masih kabur2 lagi nk beli pe.. umm xpe yang penting sampi dlu kat pekan.

kat area rumah ni mmg la ade kedai tp mcm xsume y ade.. nk cari satu pes toyam dalam botol tu tah pe name die.. ingat sket2 jek rupe die... so agak2 setengah jam dlm supermarket ni, ak pon balik la kat rumah.. ready untuk wat tomyam berapi ala2 mastercheff cmtue la..hahahahha....

ok sebelum masak sume benda ade.. cume udang2 dan sotong xdok.. xdpt jmpe.. mybe da ptg...













camne nmpak sedap x... haha... mmg la sedap...:-0

biase la lepas memasak akan ade pengkritik tetap mcm Mastercheff jgk la kn...
so nk tau ape pengkritik tetap tu kate..
"umm macam kureng sket..... umm tah la xtau la ape yg kurang,..... awk,, bpe banyak awk letak cili.."


so mmg merangsang sungguh komen dr pengkritik tetap kn....


so lepas mkn.. kje pengkritik tetap tu a settlekn sume...

Thursday, August 22, 2013

Jamuan Hari RayA TadiKA Syakira

hari yang ditunggu2 telah tibe..

Ak balik kje kul 8 pagi, then balik rumah mandi siap2 untuk g ke tadika syakira sbb ade sambutan hari raya, ape yg ak bayangkan cume kuih bahulu dan meehun goreng bersame air nescafe. yela pepagi jamuan xkan air sirap plak kn..

memang rase mngantuk giler...

so syakira comel hari ni... daddy die pakai baju merah, mummy die pakai kuning and syakira biru...mmg satu malaysia la kan... mmg tahun ni mitrg xde baju same pon, insyalallah tahun depan kitrg akan pakai baju same kalau panjang umur.  so balik2 je rumah mummy syakira yg excited sangat nk pegi ni.. sbb dengan ayat die "PENGLIBATAN IBU BAPA DI AMBIL KIRA tau " huh...

so mummy syakira pon bawa la kek coklat yang siap dipotang dan Agar-Agar Milo yang dibuat dengan hati yang ikhlas dan suci..hahahahaha... ok la rase die sedap la...


lepas je sampai tadika syakira umm mmg d penuh dgn makanan tempat tue.. xseperti yang di byangkan... mmg satu tempat tue banyak gler makanan.. fuhh.. mcm2 ade.. kek mcm2 kek ade... kuih raye jgn cter la kan..maklumlah.. baru pas raye... syakira smpi tadika pon muke die excited kn.. yelah tempat die la katakn,... datang2 sume kenal die.. sorang2 amik die..

so mata yang mngantuk tadi jadi segar biler tgk makanan yang mcm cter alice in wonderland yang jumpe rumah kek....
fuh seyes mmg banyak makanan... warna warni lagi... alhamdulillah murah rezeki pagi ni. mcm lupe sekejap bawak syakira,haha...

















rasenyer memang elok tadika syakira ni bwat majlis mcm ni boleh merapatkan lagi siratulrahim antara ibubapa dgn guru2 dan ibu bapa dan ibu bapa... tapi kitrg rase kitrg je pasangan muda dalam majlis ni yang lain2 sume mcm da evergreen je tgk... lepas majlis kitrg lepak dlm kelas syakira KELAS TIMANG :-) comel x nme kelas die..hehe... syakira Akak besar dlm ni.. sbb mmg die paling besar dlm kelas ni.. tapi de xpandai merangkak lagi...

Wednesday, August 21, 2013

BAwAk syAkirA Bfst Kat Luar

pagi ni bawak syakira dan mummy die bfst kat luar, happy je tgk tembam ni dapat keluar pepagi... bfst kat mne??? mne lagi kalau bukan kat kedai mamak..:-)

roti canai dan tea tarik menjadi pilihan hati.. ditambah plak dengan megi goreng pergh ..TERBAIKK...
tgk la muke budak tembam tu.. smpi mamak kedai ni nk pegang die.





















lepas balik je dr bfst mummy die sibuk dengan agar2 milo yang nk bwak g jamuan tadika syakira esok..:-) nengok nih... 



Sunday, August 11, 2013

JUJUR


KEJUJURAN DAN KEPERCAYAAN

Lama bercinta.. bertahun-tahun. Ada masa sampai makan puluhan tahun..

Tapi ingat.. bukan masa yang menjamin kebahagiaan seseorang. Bukan wang ringgit dan rupa jadi ukuran.

Untuk melangkah ke alam perkahwinan, sebagai manusia kita bakal pikul satu tanggungjawab yang besar.

Berkahwin untuk seumur hidup. Untuk perolehi keredhaan Allah s.w.t.

Namun disebalik sebuah hubungan, pernahkah terdetik dihati anda. Jujurkah kamu di antara satu sama lain? Ikhlaskah masing-masing dalam bercinta?

Bila bercinta.. semuanya indah. 

Dalam hubungan perlu ada kejujuran, dan di situ perlu pupuk kepercayaan.

Jujurlah pada diri. Jujurlah pada dia yang anda sayang.

Maka hidupkan lah kepercayaan di antara satu sama lain demi hubungan yang kekal sepanjang hayat.
 
...mY jourNey... @ennizam